Informasjon til kursdeltakere


Tid

Kurset gjennomføres normalt i sin helhet på Østre Æra. Kursene holdes i utgangspunktet over en uke med start søndag kveld kl 19.00. Under kurset får du bo i vårt overnattingsbygg. Vi har landets flotteste anlegg med garderober, badstue, felles kjøkken og peisestue. Her lages det til tider fellesmiddager, og det er alltid sosialt samvær på kveldene.

Det er mulig å kjøpe full diett i kiosken, alternativt må du som et minimum ta med mat for søndag kveld og mandag morgen. Detaljert informasjon sendes ut til alle elever før kursstart.

Instruktører

Det er svært strenge krav til å bli AFF–instruktør i Norge. I tillegg til gode egenskaper som instruktør, må man også være en svært dyktig og erfaren fallskjermhopper.

Oslo Fallskjermklubb velger sine instruktører med omhu, for å gi deg best muligheter for å gjennomføre kurset og bli selvstendig fallskjermhopper.

Utstyr

Elevutstyret er det samme uansett kurstype og består i hovedsak av:
–Fallskjermsett (seletøy, fallskjerm, reserveskjerm og nødåpner).
–Høydemåler.
–Hjelm.
–Briller.

Alle fallskjermsett er utstyrt med en nødåpner som aktiverer reserveskjermen automatisk dersom det blir behov for det. Hovedskjermen er en firkantskjerm som er meget enkel å fly.

Du får låne fullt fallskjermutstyr i hele elevperioden. Du må ha med treningstøy, hansker og sko som støtter opp mot anklene. Stødige joggesko er å anbefale.

Krav

– Du må være fylt 16 år og, ikke eldre enn 60 år. Er du under 18 år må du ha skriftlig tillatelse fra foreldre eller foresatte.
– Du kan ikke veie mer enn 100 kg
– Du må ha gjennomgått en legesjekk (legeskjema kan lastes ned her)
– Du må delta og fullføre fallskjermkurs i regi av en fallskjermklubb
– Medlemskap må være betalt via Min Idrett før første hopp

Priser:

AFF-kurs

Kursavgiften er på kr. 12 990,-* og inkluderer:
– Komplett bakkekurs
– 7 hopp med instruktør(er)
– Videofilming under to av hoppene
– Lån av fallskjerm, høydemåler, hoppdress og hjelm på de 7 hoppene med instruktør(er)
– Loggbok hvor du fører dine fallskjermhopp, et par briller og et par hansker utdelt ved kursstart. De er dine, og er inkludert i kursavgiften
– Opplæring i pakking av fallskjerm frem til godkjent pakkesertifikat
– Obligatorisk ulykkesforsikring
– Overnatting under ukeskurs
– A-sertifikatkurs – obligatorisk sikkerhetsseminar som avslutning på din periode som fallskjermelev

Påmelding til AFF-kurs – klikk her

*Medlemskap vil komme i tillegg – dette registreres og betales gjennom Min Idrett og må gjøres før første hopp. Pris for dette er forskjellig avhenging av medlemstype (ungdom, junior, senior).

AFF-FJC

Kursavgiften er på kr. 5.990,-* og inkluderer:
– Komplett bakkekurs
– 1 hopp med to instruktører
– Lån av fallskjerm, høydemåler, hoppdress og hjelm på hoppet
– Obligatorisk ulykkesforsikring
– Overnatting under kurset

Påmelding til FJC-kurs – klikk her

*Medlemskap vil komme i tillegg – dette registreres og betales gjennom Min Idrett og må gjøres før første hopp. Pris for dette er forskjellig avhenging av medlemstype (ungdom, junior, senior).

Medlemskap

Priser for medlemskap til F/NLF og Oslo Fallskjermklubb som kommer i tillegg til kursprisen er:

– 590,- for ungdom (16-19 år)
– 1180 ,- for junior (20-25 år)
– 1580,- for senior (26-60 år)

Medlemskap gjelder ut året man går kurs og inkluderer abonnement på bladet Fritt Fall. Medlemskap må man selv registrere og betale via Min Idrett og dette må gjøres før første hopp. Mer informasjon sendes ut ved påmelding. Alder regnes fra det år du fyller.

Konvertering fra lineutdanning
  • Per dags dato gjennomfører vi ikke linekurs på Østre Æra, grunnet flytypen vi bruker, men vi konverterer lineelever over til AFF, uansett nivå i lineprogresjonen. Priser: Dersom du følger et vanlig kurs: Konverteringsavgift kr. 1 500,-. Konverteringsavgift utenom dette kr. 3 000. I tillegg for nivå 1-7 kr. 9000,- inklusive innregistreringsavgift for hele sesongen. Medlemsskap + lisenskostnader til F/NLF kommer i tillegg.
Legeundersøkelse

Alle som skal delta på fallskjermkurs i Norge må ha gjennomgått en legeundersøkelse av allmennpraktiserende lege. Legen må da fylle ut et eget skjema «Legeundersøkelse for fallskjermhoppere» som må medbringes til kurset. Legeundersøkelsen kan ikke være mer enn 3 måneder gammel ved kursstart.

Betaling
For alle kurs må minimum depositum på kr 4000,- betales ved påmelding. Resterende beløp betales senest 4 uker før kursstart.

Betaling via bank:

Konto: 7874.05.34091 Oslo FSK, Pb. 5906 Maj, 0308 Oslo
Husk å merke innbetalingen med navn og hva du betaler for.

COVID-19 INFO: Det gjøres tiltak i forbindelse med Covid-19 og kurs. Vi sørger for avstand så langt det lar seg gjøre, unngår rullering av utstyr og har gode vaskerutiner.

Egenerklæringsskjema skal fylles ut HVER DAG på hoppfeltet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsHx2CUl0yi8zIPaDlXoyWXL_6of2PGFNfsSAp3PBHNeBo0w/viewform

Betaling via Paypal

Ved avbestilling

– Mer enn 1 mnd før kursstart beholdes kr.1000,–
– Mellom 1 uke og 1 mnd før kursstart beholdes depositumet på kr. 4000,–
– Mindre enn 1 uke før kursstart beholdes hele kursbeløpet minus kostnader for ikke utførte hopp etc.

Alternativt kan du betale til vår konto nr. 7874 05 34091. Husk å merke innbetalingen med navn og hva du betaler for.

Ta med kvittering for betaling, samt utfyllt legeskjema til kursstart. Legeskjemaet finner du her.